Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Augusztus 01. 10:16, hétfő | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Késsel sebesített meg papot egy menedékkérő Belgiumban

Késsel sebesített meg papot egy menedékkérő Belgiumban

Késsel sebesített meg egy menedékkérő egy katolikus papot vasárnap este a kelet-belgiumi Limbourgban - írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap internetes oldalán hétfőn.

A beszámoló szerint a Hollandiában regisztrált menedékkérő azt kérte a paptól, hadd zuhanyozzon le a plébánián. Jos Vanderlee ezt megengedte, majd később a fiatalember pénzt kért, amit a plébános megtagadott - írta a napilap.

Ekkor a menedékkérő kést rántott és megfenyegette a papot, aki védekezés közben kézfején súlyosan megsebesült. A tájékoztatás szerint a fiatalember elmenekült.

Az eset után a plébános saját autóján a genki kórházba hajtott, ahol még az éjjel megoperálták - tették hozzá.

A rendőrség információi szerint a támadónak nincs dossziéja a belga menekültügyi központban, és azt feltételezik, hogy nem áll kapcsolatban terrorista csoportokkal. Ugyanakkor körözést adtak ki ellene.

A La Libre Belgique belga napilap hétfőn arról számolt be, hogy vasárnap Brüsszel Saint-Roch templomában szentmisét mutattak be a múlt héten Franciaországban meggyilkolt Jacques Hamel katolikus pap emlékére.

A szertartáson számos muzulmán vett részt, kifejezve szolidaritását a terrortámadások áldozataival.

Múlt hét kedden két 19 éves férfi késekkel felfegyverkezve túszokat ejtett a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában. A 85 éves Jacques Hamel plébánost megölték, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek, mielőtt a rendőrök agyonlőtték őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.