Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2014. Január 01. 15:08, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Megsérült a prágai palesztin nagykövet robbanás következtében

Megsérült a prágai palesztin nagykövet robbanás következtében

Súlyosan megsérült a prágai palesztin nagykövet a lakásában szerdán délben történt robbanás következtében - közölte a prágai palesztin diplomáciai képviselet szóvivője.

A cseh közszolgálati rádió jelentése szerint a lakásban egy ismeretlen eredetű pokolgép robbant fel. A Novinky.cz hírportál úgy értesült, hogy a nagykövet a lakásban elhelyezett páncélszekrényt akarta kinyitni, amikor a robbanószerkezet működésbe lépett.
A robbanás következtében a diplomata állítólag súlyos kéz - és lábsérüléseket szenvedett. Hivatalos jelentés az eseményről egyelőre nincs. Jirina Ernestová, a prágai mentőszolgálat szóvivője újságíróknak megerősítette, hogy a diplomatát délután komolynak tűnő sérülésekkel a központi katonai kórházba szállították.
"A nagykövet állapota nagyon súlyosnak tűnik. Valószínűleg meg kell műteni" - mondta további részletek nélkül Ernestová.
"A robbanás idején a nagykövet és családja tartózkodott a lakásban" - erősítette meg a cseh közszolgálati rádiónak El Fahel, a nagykövetség munkatársa. "Csak annyit tudunk, hogy a nagykövet megsérült és kórházba szállították. Mi is történt pontosan, egyelőre még nem tudjuk" - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:44, péntek | Külföld

Az amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást

Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán.

2024. Szeptember 27. 07:38, péntek | Külföld

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját a Helene vihar csütörtökön, a helyi hatóságok súlyos károk lehetőségére, és életveszélyes helyzetre figyelmeztették a lakosságot.

2024. Szeptember 26. 08:03, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné

Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné őt vagy Fehéroroszországot

2024. Szeptember 22. 08:55, vasárnap | Külföld

Rakétazáport zúdított Észak-Izraelre éjszaka a Hezbollah

Több mint száz lövedékből álló rakétazáport zúdított éjszaka Izraelre a libanoni síita Hezbollah – jelentette a katonai rádió Izraelben vasárnap reggel.