Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2011. Október 27. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem privatizálják a postákat

Nem privatizálják a postákat

Versenybe száll a multikkal a Magyar Posta Zrt. a postai piac 2013-as megnyitása után – mondta Geszti László, a társaság vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek. Elmondta: a vidéki postákat nem adják bérbe, nem privatizálják.

Az üzemeltetést fogják átadni, az infrastruktúra, a berendezések, az ingatlan és minden más a posta tulajdonában marad. A Magyar Posta Zrt. üzemeltetési szerződést köt a hivatalokat kézben tartókkal. A társaság által elvárt és meghatározott feladatok elvégzéséért az anyavállalat fizet majd üzemeltetési díjat, ugyanakkor egyéb tevékenységekből pluszbevételre is szert tehet a vállalkozó.A cél az, hogy a postahely üzemeltetőjét is érdekeltté tegyék abban, hogy gazdaságosan bánjon az erőforrásokkal, esetleg nyereséget termeljen. A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a társaságnál egyfajta kultúraváltásra készülnek, és a céljuk az, hogy a piacon verjék meg versenytársaikat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt

2024. Szeptember 29. 08:15, vasárnap | Belföld

Az ötöslottó nyerőszámai

2024. Szeptember 28. 09:09, szombat | Belföld

KSH: augusztusban 4 millió 748 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék

2024 augusztusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 39 ezerrel, 4 millió 748 ezerre nőtt. A munkanélküliek száma 210 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék volt

2024. Szeptember 28. 09:05, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Orbán Balázs félreérthetően fogalmazott, de ez nem változtat az elmúlt évtizedben végzett kiváló munkáján

A miniszterelnök politikai igazgatója félreérthetően fogalmazott, ez azonban nem változtat az elmúlt évtizedben a magyar közéletben végzett kiváló munkáján - írta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Facebook-oldalán.