Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Május 22. 07:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Tilos lesz tartósan láncra kötni a kutyát

Tilos lesz tartósan láncra kötni a kutyát

Megemelné az állatvédelmi bírság összegét és szigorítana egyes állattartási szabályokon a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Derül ki a tárca állatvédelmmel foglalkozó kormányrendelet módosítását kezdeményező, egyeztetésre bocsátott tervezetéből - írja a Békés Megyei Hírlap.

A dokumentum egyebek mellett meghatározná, hogy mekkora űrtartalmú akváriumban tartható hal vagy más gerinces állat, de azt is, hogy milyen feltételekkel, milyen hosszú láncra köthető ki egy kutya. 2016-tól pedig egyáltalán nem szabad majd kutyát „tartósan” láncra verni.

A kutya-, macska- és görénykölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kellene tartani, és a kutyák farkát csak kurtítani szabadna, azt is csak az állat hétnapos koráig. Az új szabályozás tiltaná, hogy díszhalakba — azok látványosabb külleme érdekében — festékanyagot fecskendezzenek. A bírságok is szigorodnának, mert a jelenlegieknek nincs visszatartó erejük. A Békés megyei állatvédők szerint a legnagyobb problémát az előírások betartatása és ellenőrzése okozhatja.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket